Ulica Kneza Mutimira 48, Livno 80101
034/203-906
znlista@gmail.com

Muke po Livno-busu

PRAVEDNO - ODGOVORNO - TRANSPARENTNO

Nismo politički strvinari i nije nam cilj politički profitirati na dolje navedenom. Unaprijed se ograđujemo od mogućih takvih tumačenja!
Ponukani jučerašnjom protestnom vožnjom i prethodnim priopćenjem livanjske tvrtke Livno-bus, koja se ovih dana putem svoje Facebook stranice obratila javnosti u vezi upita hoće li oni ove godine prevoziti učenike na području grada Livna, u kojemu se iznosi još jedanput otvoreno ogorčenje odnosom lokalne vlasti prema ovoj tvrtci, ne možemo nikako ostati nijemi i ravnodušni prema onome što je izneseno i što ukazuje na još jedan klasičan primjer korupcije, koja je očito poprimila ogromne razmjere.
Ne želimo unaprijed davati bilo kakve kvalifikacije ili donositi zaključke, ali ono što je indikativno u svemu je šutnja cjelokupne mjerodavne administracije, službi i osoba, u vezi ovog i sličnih slučajeva u kojemu se mjerodavni otvoreno prozivaju za pogodovanje određenim tvrtkama u postupcima javnih nabava.
Ovo nije prvi i jedini slučaj gdje se potencijalni investitori susreću s raznim oblicima političkog reketarenja ili ucjena, ali je jedan od rijetkih koji je ugledao svijetlo dana, zahvaljujući odvažnom i hrabrom vodstvu Livno-busa koji su se odlučili suprotstaviti kriminalnoj hobotnici koja ovaj grad i sve nas drži zarobljene.
Ovaj primjer odnosa prema jednoj mladoj livanjskoj tvrtci, koja je svojim entuzijazmom i poslovnim potezima već pokupila niz simpatija ne samo Livnjaka nego i šire, najbolje svjedoči o brizi livanjskih vlastodržaca za ovaj grad i njegov prosperitet.
Iako smo to već toliko puta rekli, podcrtavamo, ponavljamo opet i opet:
– Opća dobrobit, investicije, otvaranje novih radnih mjesta, ostanak mladih ljudi na ovom prostoru nije njihov prioritet.
– Njihov prioritet je političko lihvarenje, iscrpljivanje materijalnih i drugih resursa, onemogućavanje uspostavljenja bilo kakvog zdravog i natjecateljskog duha kako u politici tako i u gospodarstvu.
– Njima trebaju samo politički podobni investitori i poduzetnici, koji su spremni šutke podnositi i trpjeti sve megalomanske prohtjeve nezasitne kaste.
Takvi odnosi nas guraju u propast, zato takvo stanje moramo mijenjati što prije.
Izbori su najbolja prilika za to.
Vrijeme je za istinske i korjenite promjene, za nove ljude, spremne obračunati se sa svim pojavama kojih smo se nagledali zadnjih godina, od korupcije, stranačkoga zapošljavanja, pogodovanja kod javnih nabava, krađe glasova na izborima i čega sve ne.
Gradimo poštenije i pravednije društvo za sve nas, posebno naše mlade, našu djecu.
Livno, to si ti!
Livno, 08. rujan 2020. godine,
Izborni stožer ŽNL