Ulica Kneza Mutimira 48, Livno 80101
034/203-906
znlista@gmail.com

Zaštitite interes grada Livna!

PRAVEDNO - ODGOVORNO - TRANSPARENTNO

 
U pozivu za 26. redovitu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH koja će se održati u srijedu, 27. listopada 2021. godine kao četvrta točka navedeno je: „Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata“, predlagatelji Majra Dautbegović i Alisa Hajdarović.
O navedenom prijedlogu zastupnica iz Mostara i Konjica objavili smo tekst pod nazivom: „Amandmani“ za vodu Livanjskog polja“ – link: https://www.facebook.com/1494057107558990/posts/2742043016093720/.
U okviru ovog članka je i Inicijativa zastupnica koje su se sjetile da uređuju odnose unutar Hercegbosanske županije odnosno između grada Livna i općine Tomislavgrad koja je u najmanju ruku puna poluistina, neistina i zlonamjernih zaključaka koji sa stvarnošću nemaju puno veze: https://docdro.id/HgguwSS.
Zbog njihovih, kao i onih koji su im to pripremili, krajnje nekorektnih stavova i zaključaka, a samim time i njihova prijedloga za izmjenu Zakona, pozivamo zastupnike Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da glasuju PROTIV.
Ovaj poziv posebno se odnosi na zastupnike koji dolaze iz Hercegbosanske županije jer je navedeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata jednostrano i bez utemeljenja u činjenicama sačinjen na štetu grada Livna.
Pozivamo i predstavnike političkih stranaka koje imaju zastupnike u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH da poduzmu sve što je u njihovoj moći da ovaj propis ne ugleda svjetlo dana, posebno one iz grada Livna i Hercegbosanske županije, jer će svojom eventualnom šutnjom i nepoduzimanjem mjera biti izravni sudionici u nanošenju štete gradu Livno.
Livno, 26. listopada 2021. godine