Ulica Kneza Mutimira 48, Livno 80101
034/203-906
znlista@gmail.com

Stambeno zbrinjavanje obitelji poginulih

PRAVEDNO - ODGOVORNO - TRANSPARENTNO

 

U proteklom tjednu u ime Vlade Hercegbosanske županije objaviše informaciju o dodijeli rješenja i ključeva stanova za trinaestoricu invalida Domvinskog rata HVO-a u Livnu (link:
http://www.vladahbz.com/dodijeljena-rjesenja-i-kljucevi-st…/).

Obzirom na ponovno riječi hvale za trenutnog predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića iz koje proizlazi da je uložio veliki napor za dovršetak zgrade radi objektivnog informiranja javnosti naglašavamo da je njegov napor kao i onih koji ga u stopu prate bio taj da su bili u prilici da dodijele ključeve za 15 obitelji poginulih Hrvatskih branitelja iz Livna jer su sve aktivnosti na dovršetku ove zgrade bili urađeni u mandatu njegova prethodnika.

Isto tako valja naglasiti da im je trebalo dvije godine da izvrše raspodjelu preostalih stanova invalidima Domovinskog rata u zgradi koja je urađena prije preuzimanja mandata sadašnjeg predsjednika Vlade Ivana Jozića.

O navedenom smo objavili priopćenje u 2018. godini (link: https://docdro.id/6tsT4NG ), a o isto je komentirao Boško Marijan „Magi“ čiji komentar prenosimo u cijelosti:
„Izgradnja zgrade za branitelje u Livnu trajala je 16 godina. Da, slovima i brojkama; šesnaest (16) godina!!! Još dodatne dvije (2) godine je trajala izrada pravilnika po kojemu će se vršiti dodjela stanova za RVI. Sveukupno su naši ratni stradalnici čekali skoro pa 18 godina od početka gradnje stanova. Od kraja rata je prošlo 24 godine. Stambeno je zbrinuto ukupno 15 obitelji poginulih branitelja i 13 RVI.
Što znači da se godišnje od strane naše županije stambeno zbrinjavalo, prosječno, malo više od jednog (1)!!!! člana braniteljske populacije. Kakav vrhunski domet!
Vrhunac ironije je, ukupno analizirajući rad Vlade HBŽ-a i slušajući izjave nekih dužnosnika, da su njeni najbolji rezultati ostvareni u rješavanju problematike braniteljske populacije…“

S poštovanjem,

Livno, 23. lipnja 2019. godine

Predsjednik Županijske neovisne liste i Zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije:
Draško Dalić