Ulica Kneza Mutimira 48, Livno 80101
034/203-906
znlista@gmail.com

Istina je na drugoj strani

PRAVEDNO - ODGOVORNO - TRANSPARENTNO

Javno, Uredu za informiranje GO HDZ BiH Livno na znanje za nadopunu priopćenja „…HDZ 1990, HRS, ŽNL, SDA i SDP su odgovorni za opstrukciju konstituiranja GV Livna“ istinitim informacijama.
Iz priopćenja HDZ BiH: „ŽNL je na prvom i posljednjem sastanku izjavila kako uopće ne žele suradnju sa HDZ BiH, vjerojatno zbog koalicije sa strankama u Skupštini HBŽ gdje su interes Livna stavili postrani zbog ministarske pozicije njihova predsjednika.“
ŽNL: Ne želimo, u ovoj fazi! Točno! No, jedini razlog zbog kojeg ŽNL u ovoj fazi rada ne želi s HDZ BiH kao mogućom pozicijom je stanje u koje je HDZ BIH doveo Livno za vrijeme svoje većinske vladavine! Zbog toga su i naši vijećnici bili suzdržani kod glasovanja za Povjerenstvo za izbor, imenovanja i administrativna pitanja.
Iz priopćenja HDZ BiH: „…jer su vijećnici SDA, HDZ 1990 i ŽNL izrazili sumnju u nacionalnu pripadnost jednog od predloženih kandidata za predsjednika GV grada Livna.“
ŽNL: Inicijativa nakon što je predložena je podržana i od našeg vijećnika u Povjerenstvu s ciljem da se i ta tema završi. A da je ŽNL izrazio sumnju u nacionalnu pripadnost kandidatkinje, kako nam imputirate, zar bi naš prijedlog bio da dužnost predsjedavajuće/g po pola mandata obnašaju oba kandidata. O ovom prijedlogu se uvjerite uvidom u dopis dostavljenog od strane našeg vijećnika predsjedavajućoj konstituirajuće sjednice Gloriji Lijović prije svih ovih prethodno navedenih radnji. Ovaj i ostale prijedloge rješenja objavili smo blagovremeno i javno na našoj fb stranici.
I svako ostalo imputiranje i prebacivanje krivice za cijelu situaciju u Livnu na druge pa tako i ŽNLa, s ovakvom argumentacijom u kojoj je odjednom HDZ BiH žrtva i najveći dobrotvor, odbacujemo.
Stil dodvoravanja javnosti na ovim osnovama smatramo nedostojanstvenim i vrijeđajućim za sve stanovnice i stanovnike Livna kojima se obraćate.
Zar doista mislite da se građani ne pitaju bi li bili ovako zabrinuti za Livno da ste možda apsolutni pobjednici izbora; zar mislite da se građani ne pitaju zašto prošli sastav Gradskog vijeća nije donio Odluku o privremenom financiranju grada i svih ustanova i institucija, a mogao je…
U konačnici, zašto kao pobjednici izbora u Livnu za koje ste toliko zabrinuti i iz ove situacije hoćete izvući političke poene.
Napravite politički presedan: glasujte za „paket“ opozicije – jer „HDZ BiH kao pobjednik izbora za GV Livno, sa osvojenih 11 mandata, nažalost nije uspio stvoriti većinu u GV Livno“.
Reći ćete možda da smo smiješni. Ali… Livno ili HDZ BiH, pitanje je sad!? Zar ovo nije i na tragu stila rada i djelovanja, izjava livanjskog gradonačelnika gosp. Darka Čondrića?
Vijećnici Županijske neovisne liste spremni su zasjedati dok se na završi konstituiranje gradskog vijeća Livna, a ujedno pozivamo na odgovornost ostale aktere pogotovo one koje u svemu vide priliku za sakupljanje jeftinih političkih poena preko leđa svih korisnika proračuna.
ŽNL