Ulica Kneza Mutimira 48, Livno 80101
034/203-906
znlista@gmail.com

Rebalans proračuna grada Livna

PRAVEDNO - ODGOVORNO - TRANSPARENTNO

Netko će reći da smo s dolje napisanim neozbiljni, ali kako drugačije govoriti o ovim najblaže rečeno neozbiljnim postupcima gradonačelnika Livna i podržavatelja mu u Gradskom vijeću Livna.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Livna, na prijedlog gradonačelnika Luke Čelana usvojen je rebalans gradskog proračuna za 2020. godinu.

To samo po sebi i nije vijest; vijest je da je gradonačelnik na čelu HDZ-ovog „ekspertnog“ tima stručnjaka iz financija i ekonomije postavio neke nove postulate u ovoj znanosti koje svi znanstvenici ovog svijeta ne mogu dokučiti.

Jednostavno, Livno je rodilo neke nove genijalce, koji možda neće nikada biti shvaćeni ozbiljno, jer su jednu društvenu znanost obogatili novom znanstvenom metodom koja je protkana čarobnjaštvom, magijom, iluzijom.

Kako drugačije protumačiti najnoviji rebalans proračuna grada Livna, nego kao hokus-pokus mađioničara Luke Čelana, nove iluzionističke zvijezde ranga Davida Coperfileda?

Jednostavno je nemoguće racionalno objasniti sve silne proračunske vratolomije osim dobrom dozom satire ili ironije.

Nećemo ovom prilikom ulaziti u pojedinačne detalje ili stavke rebalansiranog proračuna.

Dovoljno je reći da u vrijeme krize kada proračunski prihodi padaju, naš gradonačelnik uzima čarobni štapić i namiče još dodatnih cca. 3 i pol milijuna KM.

Sve skupa umotano u celofan navodnog saniranja posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Ono što je jedina svrha HDZ-ovog rebalansa u blagajni Livna je, bez ikakvog okolišanja i političkog uvijanja, kupovina glasova na izborima i to našim novcima. Od trenutne garniture nismo ništa drugo ni očekivali.

Svjesni činjenice da neće biti u mogućnosti pokrasti glasove na izborima, sada pribjegavaju drugim metodama koje su im na raspolaganju.

„Livno ne smije pasti“ je HDZ-ov politički imperativ i mogući izborni slogan. Mi znamo da je Livno padalo svih ovih godina pod vladavinom onih koji su opće dobro podredili osobnom probitku.

Vrijeme je za nove ljude, nove snage koje će vratiti sjaj i dostojanstvo ovom gradu.

Kako bi se to dogodilo, ne trebaju nam magične sposobnosti likova iz početka ovog teksta. Tu „magičnu moć“ imamo svi.

Dovoljno je izići na izbore i dati glas za promjene. Promjene koje će značiti kraj ponižavanju ovog grada kroz bahato vladanje, neodgovorno trošenje našeg novca…

Došlo je vrijeme da svi skupa podignemo glavu i preuzmemo odgovornost za budućnost Livna.

Livno, to si ti!

Livno, 12. lipnja 2020. godine

Izborni stožer ŽNL